Welkom

Corona Nieuws
Tot nader order vervalt de laatste les van het seizoen 2019/2020
De Jaarvergadering wordt uitgesteld tot 7 september 2020
Het Or.Kruis verlengt de diploma’s automatisch met een half jaar.

Het nieuwe  lesschema 2020-2021


EHBO-er worden en blijven.
Voordat je mag optreden als EHBO-er moet je eerst de basisopleiding tot eerste-hulp-verlener volgen. In samenwerking met de andere EHBO-verenigingen in Kaag en Braassem is er ieder jaar wel de mogelijkheid tot het volgen van de opleiding.
De cursus bestaat uit minimaal 10 lesavonden.
Er wordt geleerd en geoefend aan de hand van het instructieboek. Soms is er een Lotus-slachtoffer aanwezig in de les. Een Lotus slachtoffer beeldt voorvallen uit de praktijk uit. De cursisten moeten dan de eerste hulp verlenen. Dit zijn altijd heel leerzame avonden. Ook wordt er geoefend om een slachtoffer te reanimeren en met het gebruik van een AED. De cursus wordt afgesloten met een examen. Het examen wordt afgenomen door Het Oranje Kruis. Het EHBO diploma is 2 jaar geldig.
Om EHBO-er te blijven dien je de jaarlijkse herhalingslessen te volgen bij de vereniging. De cursusstof wordt herhaald en in de praktijk geoefend. Reanimatie/AED-bediening is elk jaar een verplichte herhaling. De lessen worden gegeven in de kleine kantine bij voetbalvereniging Kickers op maandagavond van 20.00-22.00 uur.